Introductie
Klantenkring
Werkwijze
Software ontwikkeling
Electronica ontwikkeling
Analoog
Digitaal / FPGA
Microcontrollers
Contact
NCT instruments Products
Microcontrollers
Microcontrollers zijn kleine minicomputers die zelfstandig een taak kunnen uitvoeren. Omdat microcontrollers zonder software niets doen zijn zij het raakvlak tussen electronica en software. NCT Developments heeft ervaring met vele merken en types microcontrollers zodat wij altijd de juiste microcontroller voor uw project kunnen kiezen.
USB & Ethernet
In veel gevallen moet een schakeling communiceren met de buitenwereld. Hetzij voor het configureren danwel voor het uitlezen van data. Vroeger werd daar vaak een RS232 poort voor gebruikt. De RS232 poort is echter vrijwel uitgestorven op moderne computers. USB en ethernet zijn inmiddels volwaardige vervangers van de RS232 poort. Het grote voordeel van USB en ethernet is de snellere dataoverdracht en de grotere flexibiliteit. Daarnaast hebben USB en ethernet ieder hun specifieke voordelen.

Via USB kunnen eenvoudig complexe functies worden geimplementeerd. Zo kan een apparaat zich als input device gedragen zodat een toetsenbord of muis kan worden ge?muleerd, een apparaat kan zich als USB stick gedragen zodat eenvoudig meetdata kan worden gelezen. De aloude RS232 poort kan ook worden ge?muleerd; de overdrachtssnelheid is dan alleen nog beperkt door de snelheid van de USB interface.

Met behulp van een ethernet interface kunnen apparaten in een ethernet netwerk worden opgenomen. Naast een hoge overdrachtssnelheid kunnen apparaten ook op grote afstanden (via internet) worden uitgelezen. Daarnaast kunnen instellingen eenvoudig worden gewijzigd met een webbrowser.