Introductie
Klantenkring
Werkwijze
Software ontwikkeling
Embedded firmware
Embedded Linux
Technische automatisering
Gebruikersinterfaces
Electronica ontwikkeling
Contact
NCT instruments Products
Embedded Linux
Linux is een operating system dat is opgebouwd rond een kernel (een programma dat hardware aanstuurt en applicaties kan laten werken). Bij velen is Linux synoniem voor een alternatief OS op een PC. Er kan echter veel meer met Linux. De grote kracht is dat de Linux kernel ook op (in vergelijking tot een PC) zeer beperkte platforms kan werken. Dit betekent dat het mogelijk is om een kwalitatief hoogwaardig OS op embedded systemen te gebruiken. Er zijn tevens uitbreidingen op Linux gemaakt zodat het ook geschikt is voor real-time (tijdkritische) toepassingen.

Een ander voordeel is dat de voor Linux ontwikkelde software voor veel platforms kan worden gecompileerd. Er zijn dus al veel software en tools standaard beschikbaar zodat de ontwikkeltijd enorm kan worden verkort.

NCT Developments heeft de ervaring (schrijven van drivers, aanpassen software, maken van een 'image', etc) in huis om Linux op embedded systemen toe te passen.
Open Source software
Zoals wellicht bekend is er zeer veel Open Source software beschikbaar. In principe is het gebruik van Open Source software aantrekkelijk omdat -indien er al software bestaat- er snel en relatief goedkoop een nieuw product kan worden ontwikkeld. Er zitten echter wel een paar juridische consequenties aan het gebruik van Open Source software.

In het kort zijn er twee soorten licenties: GPL en LGPL. Naast deze licenties kan het zijn dat de maker van de software aanvullende eisen stelt aan het commercieel gebruik van het pakket. Een goed voorbeeld hiervan is MySQL.

In het geval van GPL mag de software gebruikt worden mits alle wijzigingen publiekelijk beschikbaar worden gesteld. In het geval van LGPL is het niet verplicht wijzigingen publiekelijk beschikbaar te stellen.

Er zijn daarmaast nog een aantal aan GPL verwante licenties in omloop en er zal (zoals al vermeld) soms moet er worden betaald voor commercieel gebruik. NCT Developments zal voordat er gebruik wordt gemaakt van Open Source software (delen) de voorwaarden goed uitzoeken en in overleg treden met de klant. In geval van twijfel wordt het zekere voor het onzekere genomen. De 'Free Software Foundation' treedt (geheel terecht) hard op tegen overtreders van de GPL en LGPL licenties.