Introductie
Klantenkring
Werkwijze
Software ontwikkeling
Electronica ontwikkeling
Analoog
Digitaal / FPGA
Microcontrollers
Contact
NCT instruments Products
Electronica ontwikkeling
Electronica is een zeer breed en veelzijdig vakgebied waarin drie kerngebieden te onderscheiden zijn:
- Analoge electronica
- Digitale electronica
- Microcontrollers

De afbeelding hiernaast laat een door NCT Developments ontwikkeld data-acquisitie en verwerkingssysteem zien waarin deze drie kerngebieden zijn samengebracht.
Ontwikkelprocedure
Het ontwikkelen van een electronische schakeling begint bij het nauwkeurig vaststellen (berekenen!) van de eisen die aan de ciruits worden gesteld. Aan de hand van die eisen worden de componenten uitgekozen waarmee de schakeling wordt opgebouwd. In het geval van analoge circuits wordt vaak een simulatie van de schakeling uitgevoerd om de zwakke plekken te vinden en de invloed van toleranties te onderzoeken. Eventueel worden kritische delen van de schakeling eerst als losstaand prototype opgebouwd om het risico op dure re-designs te vermijden. In de regel geldt: hoe verder het ontwerpproces is gevorderd, hoe duurder het wordt om van het gekozen pad af te wijken. Het is dus zaak om eerst alle kritische subcircuits goed uit te werken en deze vervolgens in de totale oplossing te integreren.
De volgende stap is het tekenen van het schema en het ontwerpen van de printplaat. Nadat de printplaat is voorzien van de onderdelen kan worden begonnen met het testen of de schakeling echt werkt zoals deze bedacht is. NCT Developments beschikt uiteraardt een uitgebreid arsenaal aan meetapparatuur waar de meest uiteenlopende metingen mee kunnen worden uitgevoerd. Het spreekwoord luidt immers: "meten is weten, gissen is missen".