Introductie
Klantenkring
Werkwijze
Software ontwikkeling
Embedded firmware
Embedded Linux
Technische automatisering
Gebruikersinterfaces
Electronica ontwikkeling
Contact
NCT instruments Products
Gebruikersinterfaces
Een gebruikersinterface heeft eigenlijk twee basisdoelen:
- De gebruiker laten zien dat het apparaat goed werkt.
- De gebruiker laten bepalen hoe het apparaat werkt.

Een goed doordachte gebruikersinterface opzetten is geen kwestie van een display en een paar knoppen op een apparaat schroeven. Er zal moeten worden nagedacht over de indeling van het display, ontwerp van pictogrammen en de plaatsing & functie van de knoppen. Daarnaast zal het onderliggende programma de gebruiker op een logische manier door de menu's en opties moeten loodsen.
Een gebruikersinterface kan vele gedaantes hebben. Soms kan de interface zeer minimalistisch zijn en bestaan uit een knipperend lampje of enkele gekleurde lampjes.

Indien er interaktie met de gebruiker nodig is, dan zullen er al snel een display met enkele knoppen op het apparaat geplaatst moeten worden. Hiernaast is een dergelijke oplossing afgebeeld. Deze oplossing is zeer kosteneffectief te implementeren maar zal de meeste gebruikers niet direct aanspreken.
Voor meer 'mainstream' apparaten is de huidige trend om een grafisch (kleuren) LCD display toe te passen in combinatie met diverse toetsen (zoals een mobiele telefoon) of een touch-screen.

Dankzij de hoge resolutie en (eventueel) kleuren kunnen teksten en duidelijke pictogrammen worden getoond. Eventueel kan zelfs een help functie worden ingebouwd zodat het apparaat zonder handleiding te gebruiken is.
Web interfaces
Voor apparaten die toch met een computernetwerk zijn verbonden ligt het voor de hand een web-interface in het apparaat in te bouwen. De gebruiker hoeft niets op zijn/haar computer te installeren om het apparaat in gebruik te nemen. Overigens worden steeds meer apparaten standaard van een netwerkaansluiting voorzien ondanks dat dat voor de functie niet strikt noodzakelijk is om configuratie via een web-interface mogelijk te maken.

Een web-interface is doorgaans ook zeer kosteneffectief. Een display en knoppen zijn relatief dure componenten. In geval van een web-interface wordt meestal volstaan met een aantal gekleurde lampjes (leds). Internet modems zijn een goed voorbeeld van een dergelijke oplossing.
PC programma
Voor apparaten die niet via een display of web-interface kunnen worden geconfigureerd of bedient zal in de meeste gevallen een PC applikatie moeten worden geschreven.