Introductie
Klantenkring
Werkwijze
Software ontwikkeling
Electronica ontwikkeling
Analoog
Digitaal / FPGA
Microcontrollers
Contact
NCT instruments Products
Digitale electronica
NCT Developments heeft ruime ervaring op het gebied van het ontwikkelen van digitale schakelingen. Er is tegenwoordig een grote keuze uit digitale bouwstenen met ieder specifieke voordelen:
- Logische poorten
- CPLD / FPGA
- Microcontroller
- System-on-chip

Bij het ontwerpen van een schakeling houden we steeds goed in de gaten welke techniek het beste bij de eisen van het project past.
CPLD / FPGA
CPLD's en FPGA's zijn programmeerbare digitale bouwstenen waarmee zeer complexe en snelle digitale schakelingen kunnen worden gerealiseerd.

Een bijkomend voordeel is dat de programmering achteraf te wijzigen is. Het is zelfs mogelijk om een processor in een FPGA op te bouwen waardoor een bijzonder compact en goedkoop systeem kan worden gebouwd.
System-on-chip
System-on-chips zijn het grote broertje van microcontrollers. Een system-on-chip bevat (de naam zegt het al) een complete computer op 1 chip. Het enige dat nog ontbreek is RAM en Flash geheugen.

System-on-chips zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Iedere moderne mobiele telefoon is opgebouwd rond een system-on-chip. Het grote voordeel van een system-on-chip in vergelijking tot een microcontroller is dat een system-on-chip gebruik kan maken van een echt operating system zoals Linux of Android en tegelijkertijd toch heel energie zuinig kan zijn.

De ontwikkelingen rond system-on-chips wordt door ons nauwlettend in de gaten gehouden. Uiteraardt kunnen wij ontwerpen baseren op een system-on-chip.